Es presenta el Consell Assessor de la Sindicatura de Greuges de Sabadell

Dotze persones procedents de diversos àmbits socials  integraran el nou Consell Assessor de la Sindicatura de Greuges de Sabadell, que s’ha presentat aquest dimecres, 5 de juny de 2024, en un acte al Museu d’Història de Sabadell. Aquest nou organisme té com a principal objectiu l’acompanyament a la tasca que realitza la Sindicatura i s’encarregarà d’assessorar el Síndic de Sabadell, Josep Escartín, en els temes que s’estiguin treballant, a més de formular propostes de millora del funcionament de la institució. Totes les persones membres del Consell en formen part de manera completament altruista.

“Des del primer dia totes les iniciatives que fem a la Sindicatura tenen com a nexe comú la proximitat, la transparència i la difusió del dret a una bona administració. La creació del Consell és un pas més en aquest sentit”, explica el Síndic Josep Escartín. “Vull agrair a aquestes dotze persones el seu compromís i la seva generositat per col·laborar-hi de forma totalment desinteressada” afegeix.

Els membres del Consell son:

 • María del Carmen Gete-Alonso y Calera, catedràtica de Dret Civil, expresidenta de la Junta Arbitral de Consum de Sabadell i membre de la Comissió de Codificació Civil de Catalunya.
 • Manuel Cervantes, excap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Parc Taulí
 • Lluís Martínez Camps, economista, conseller de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya i Síndic Emèrit de Mollet del Vallès
 • Beta Marquès i Amat, advocada, presidenta de Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca) i Síndica Emèrita de Terrassa
 • Maria Jesús Espuny, Sindica de la UAB i professora emèrita de l’àrea d’Història del Dret i de les Institucions
 • Josep Maria Masip: vicepresident provincial de la Creu Roja
 • Joan Lluís Pérez Francesc, catedràtic Dret Constitucional a la UAB i coordinador curs ‘Dret de la Infància i Adolescència’ de la UAB
 • Nadia Ghulam, escriptora i refugiada afganesa
 • Oriol Adserol, educador social, direcció de Serveis a les Persones i al Territori de l’Ajuntament de Barcelona
 • Núria Aymerich, secretària general del Gremi Fabricants de Sabadell
 • Pepa González Lara, Defensora de la Ciutadania Santa Coloma de Gramenet (representant del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya)
 • Silvia Sicore, activista i dona trans

El Consell Assessor de la Sindicatura de Greuges-de Sabadell s’ha presentat en un acte al Museu d’Història de Sabadell amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; i la Síndica de Greuges de Catalunya, Ester Giménez-Salinas, que ha parlat sobre justícia restaurativa. Durant l’acte, un grup d’alumnes de secundària de l’Escola Claret ha llegit un manifest elaborat amb motiu del Dia dels Drets Humans en el que demanen que se’ls escolti i enumeren els seus compromisos per a un mon millor.

Leave a Reply

Skip to content